zondag 19 mei 2013

hoe ziet mijn huid eruit+tips!


We moeten allemaal ons gezichtje goed verzorgen, want onze huid is erg gevoelig, maar ons gezicht is toch nog extra gevoelig.


Ikzelf heb een normale gezichtshuid met een licht vette T-zone. Maar ze is ook gevoelig. Gevoelig in de zin van dat ze heel snel reageert op warmte én koude, wind, wrijving, aanraking.

En hoe zit het dan met producten, want daar reageert een gevoelige huid toch ook snel op? Wel ik moet eerlijk toegeven dat ik nog maar één keer een reactie heb gehad op een product. Huh, maar één keer? Jup, vanaf het moment dat ik met huidverzorging begon, kocht ik al producten die bedoeld waren voor een gevoelig huid.

En hoe zit het dan met die ene reactie? Wel dat was toen ik wat jonger was en dat was een tonic voor de gevoelige huid van de HEMA. Toen wist ik nog niks van ingrediënten en keek ik daar ook niet naar. Toen mijn gezicht helemaal begon te tintelen en prikken wanneer ik deze tonic gebruikte, keek ik dus wel een keer naar de ingrediënten en zag dat na aqua(water) er alcohol denat stond, aj. Zelfs toen besefte ik wel dat je alcohol beter niet op je gezicht smijt.






















Qua uitzicht heeft mijn gezichtshuid rode vlekken en dan enkel op mijn wangen. Het is niet zo dat ik 2 rode wangen heb, maar links heb ik wat vlekken en rechts heb ik wat vlekken. Deze zijn ook totaal niet symmetrisch hoor. Ik vind het nog wel leuk als je wat roodheid hebt op de appeltjes van je wangen, dat ziet er net uit als blush! Maar mijn vlekken verspreiden zich over mijn wangen, jammer!






















Ik heb mijn huid net nog een keer goed bekeken en ik zag eigenlijk op de appeltjes van mijn wangen zelfs héél mini adertjes, aj!(Als je goed kijkt, kan je ze zien op bovenstaande foto's). Dit wijst erop dat mijn huid érg dun is en kwetsbaar. En inderdaad past mijn huidbeschrijving daar compleet bij. ik moet dus mijn huid goed verzorgen om het te beschermen!

Eigenlijk is elke huid gevoelig, want zoals ik al zei, is onze gezichtshuid extra gevoelig en ik denk dat geen enkel huid graag alcohol en andere irriterende en uitdrogende stoffen op zich heeft. Dus mensen verzorgen die handel! Analyseer je huid zelf of ga naar een schoonheidsspecialiste en koop geschikte producten voor je huid! Ook is het belangrijk dat je je huid goed reinigt en dat wil dus zeggen dat je je make-up er niet mag afhalen met reinigingsdoekjes, maar gebruik een milk/gel/creme met een lotion (tonic zonder alcohol!) daarachter. Als je een dochter of vriendin hebt die nog maar pas make-up gebruikt of dit gewoon niet weet, zeg dit haar dan.

Want ik wist dit bijvoorbeeld niet en in het begin toen ik begon met make-up deed ik wat poeder op mijn gezicht en ik reinigde mijn huid niet. Tot op een gegeven moment mijn huid wat oranje vlekken kreeg en ik het ging 'afschuren' met een washandje... tja zegt genoeg, toch? Mijn huid is daardoor eigenlijk blijvend beschadigd geraakt. Samen met warmte, koude en wind heeft dit gezorgd tot wat mijn huid nu is.

Dus kort samengevat verzorg je gezicht met geschikte producten en goed reinigen, liefst 's morgens en 's avonds! En geef je vriendinnen tips!

Ik zal nog wel een artikeltje doen over mijn huidverzorging. Ik gebruik producten voor de gevoelige huid waar veel mensen baat bij hebben als je geen vette of heel droge huid hebt! Want remember dat élke huid eigenlijk gevoelig is!

miss pretty and life

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...